Berget – en arbeidsplass der folk blir

Berget – en arbeidsplass der folk blir

Med hele 88 års erfaring til sammen, er Arnstein og Håvard gode eksempler på at Berget er en arbeidsplass man blir på. Det er ikke bare en bedrift, men et bevis på hvordan en solid og inspirerende arbeidsplass kan skape varig lojalitet og utvikling. Arnstein og Håvard, som har dedikert 45 og 43 år av livet sitt til Berget, har delt store deler av reisen med oss. Les videre for deres historie, fylt med personlige og profesjonelle høydepunkter, som gir et unikt innblikk i hva som gjør Berget til et sted hvor folk blir.

Håvard og Arnstein

Begynnelsen av en lang karriere

Arnstein, som i dag er Business Development Manager, startet sin karriere i Berget den 31. juli 1979. Han var da bare 17 år gammel og nyutdannet fagarbeider fra Kongsberg. Håvard, som jobber med marked og salg i elektronikkavdelingen, begynte hos Berget høsten 1981 etter å ha fullført militærtjenesten. Sammen har de samlet imponerende 88 års erfaring i bedriften.

«Jeg startet som fagarbeider og jobbet i en maskin og produserte deler,» forteller Arnstein. «Senere har jeg hatt roller som kvalitetsleder, produksjonssjef, daglig leder, og nå jobber jeg med marked og salg.» Håvard deler en lignende historie om mangfoldig erfaring: «Jeg begynte med testing av produkter hos Notodden Elektronikk og har senere hatt roller som formann, produksjonssjef og kvalitetssjef.»

.

En variert og dynamisk arbeidshverdag

En av de største fordelene ved å jobbe på Berget er de varierte arbeidsoppgavene. Begge fremhever hvordan deres brede erfaringsbakgrunn gjør dem involvert i mange forskjellige oppgaver. «Vi har så mange hatter, og lang erfaring, derfor blir vi dratt inn i flere forskjellige arbeidsoppgaver,» sier Arnstein.

Arnstein håndterer kunder, skaffer nye tilbud og jobber ut mot markedet, spesielt mot forsvarssektoren. Håvard kalkulerer og sender tilbud til kunder, og gir teknisk assistanse innen elektronikk. 

Utviklingsmuligheter og spennende utfordringer

De kontinuerlige utviklingsmulighetene og utfordringene som tilbys, bidrar stort til at ansatte blir lenge i bedriften. «Du trenger ikke å bytte arbeidssted for å få en ny og spennende oppgave her,» sier Arnstein. Dette er en av fordelene ved å jobbe i en mindre bedrift. «Du får et mye bredere arbeidsfelt og kan lære mer,» legger han til.

Håvard er enig: «Det å ha fått lov til å drive med mange forskjellige oppgaver og roller, har vært helt fantastisk. Vi har fått lov til å prøve oss ut, og utvikle oss innen forskjellige roller og felt. Det gjør at man føler at man har en ny jobb stadig vekk.»

.

Teknologisk utvikling – et stort høydepunkt

Teknologiutviklingen har vært en viktig del av Bergets historie. For Arnstein har høydepunktene inkludert overgangen til avanserte maskiner som den første styrte CC-maskinen og 4-akslede maskiner med palletter. «Det var et stort høydepunkt,» sier han. Håvard trekker frem teknologiens utvikling som det mest spennende aspektet ved jobben. «Det har gått fra å produsere store komponenter til at disse komponentene har blitt så små at man så vidt kan se dem,» forteller han.

Den kontinuerlige utviklingen av teknologi gjør at man aldri blir utlært, og det kommer alltid til å eksistere nye utviklingsmuligheter, og metoder å jobbe bedre på.

Fusjon i 2016

Et annet betydningsfullt kapittel i Bergets historie er fusjonen i 2016. Da ble fire firmaer slått sammen til det Berget vi kjenner i dag. «Vi kommer fra hver vår del av Berget,» forklarer Arnstein. «Håvard kommer fra elektronikk-delen, og jeg kommer fra den mekaniske. Vi begynte å jobbe sammen i 2016 da vi fusjonerte.»

.

Enestående arbeidsmiljø

«Det har vært en bra arbeidsplass med et utrolig bra arbeidsmiljø,» sier Arnstein. Han minner oss på de mange gode tidene gjennom årene, som bordtennisturneringer i kantina og bedriftsidrett. «Vi hadde det mye gøy. Vi jobbet jo såklart, men det mest minneverdige er alt det gøye vi har gjort sammen opp gjennom.»

Et sted der folk blir

Berget er ikke bare en arbeidsplass, det er et samfunn. Mange ansatte har vært der like lenge eller lengre enn Arnstein og Håvard. «Dette er virkelig et sted hvor folk blir, og med god grunn,» sier de. Navn som Reinulf Bergestig, Ole Geir Lonar, Ole Martin Skildbred, Geir Gampedalen og Arne Loftsgarden kommer opp som eksempler på dette. 

Selv de som forlater bedriften, kommer ofte tilbake. «Det syns vi sier mye om hvor bra arbeidsplass Berget er,» sier Arnstein. «Man vil ut å prøve noe nytt, men oppdager at Berget er stedet man vil være, selv etter tid i et annet firma eller by.»

Med spennende arbeidsoppgaver, et dynamisk arbeidsmiljø og et sterkt fellesskap, er det ikke rart at folk blir hos Berget. Dette er en arbeidsplass som gir sine ansatte muligheter til å utvikle seg og føle seg verdsatt, og derfor blir den et naturlig valg for en livslang karriere. Berget er virkelig en arbeidsplass der folk blir – og trives.