Lærling - Berget AS

.

Ordentlig arbeidslys er ingen selvfølge i røffe omgivelser rundt i verden. Det fikk kirurgen Lars Norum erfare. Merlin Medtech AS ble etablert og operasjonslampene TraumaLight så dagens lys.
TraumaLight er lampene som redder liv. De er robuste, og er designet og produsert for feltbruk som fungerer under ekstreme forhold. Lampene brukes av blant annet Leger Uten Grenser, Røde Kors og forsvarets sanitet.
Til Elektronikk forteller kirurgen at lampen skal tåle temperaturer fra -20 til 55 grader C, skal kunne tåle å falle i gulvet og fungere selv om strømmen går. Ekstremt viktig er det at lampene gir riktig lys under alle forutsetninger, forteller han videre til Elektronikk.

Berget AS i samarbeid med Merlin Medtech AS

På bakgrunn av våre sertifiseringer innen blant annet luftfart og forsvar, står Berget for produksjon og distribusjon av lampene.
Berget utfører både mekanisk og elektromekanisk produksjon, sammenstilling, funksjonstest og pakking, samt forsendelse av lampene på vegne av Merlin Medtech.
Metoden og materialet er det samme som benyttes blant annet for deler til kampflyet F-35. Lampenes kapslinger er frest ut i våre 5-akse fresemaskiner som er koblet opp i Fastems. Her foregår automatisert produksjon 24 timer i døgnet. Konstruksjonen er robust, men lett, og tåler det aller meste.

.