Lærling - Berget AS

.

Fiberoptiske kabler er en revolusjon innen dataoverføring. Med et stadig voksende marked, har Berget AS et stort fokus på å møte våre kunders krav, spesifikasjoner og behov med produkter av høy kvalitet. Fiberproduksjonen, tilhørende vår Cable & Harness avdeling, vokser med markedet, og viktige investeringer er blitt gjort på bakgrunn av dette.

– Gjennom investeringene vi har gjort, kan vi nå produsere enda mer fiberoptikk av høy kvalitet for våre kunder, forteller Tore Andreas Engmark, avdelingsleder ved avdeling Cable i Berget AS.

Kristian Sundsvalen

Kristian Sundsvalen

Renhet

Prosessene for sammenstilling og produksjon av fiberkabler er noe ulik kobberkabel. Ved produksjon av fiberoptikk, og for at kablene skal fungere, er det nulltoleranse for smuss og urenheter.

– Dedikert til produksjon av fiberoptiske kabler og konnektorer, ble det for 4 år siden laget et «clean room» her på avdeling Cable i Høgås Teknologipark. Her gjorde vi viktige investeringer som sikrer beskyttelse for fiberkablene, forteller Kristian Sundsvalen ved Berget AS.

– Sammen med vårt clean room gjorde vi investeringer som poleringsmaskin og LAF-benk. Sistnevnte bruker filter og luftstrømmer som gir beskyttelse for sammenstillingen av produktet (Expanded Beam). Luften som trekkes inn i denne arbeidsbenken resirkuleres gjennom et filter. Filteret stopper partikler fra å entre luftstrømmen.

Møter kundenes krav

Med et kontinuerlig fokus på kvalitet, skreddersøm og tett samarbeid med våre kunder, opplever Berget solid fremgang og et marked i vekst.

Berget leverer kvalitetskomponenter til krevende kunder innenfor en rekke virksomheter. Vi setter kundenes krav til presisjon og kvalitet først. Alle deler som produseres av Berget er kvalitetssjekkes etter kundens spesifikasjoner.

– Med en kvalifisert fiberavdeling har vi nå styrket oss for å bli en mer komplett kabel-leverandør. Dette er viktig for våre kunder med deres spesifikke krav og bestillinger. Med investeringene gjort på avdelingen, opplever vi større kapasitet og økt effekt. Dette betyr at vi kan fortsette å levere kvalitet og presisjon til krevende kunder, forteller Engmark.

Hvorfor fiber?

I forhold til andre transmisjonsmedier, har optiske fibre særegne egenskaper.

– Fiberoptiske kablers datahastighet er vesentlig høyere enn ved bruk av kabler med metallkjerner og har en enormt stor overføringskapasitet. I tillegg er dimensjonene små, og vekten lav, forteller Sundsvalen.

Berget AS tilbyr fiber optiske kabler som blant annet Expanded Beam, Termini til MIL Circular Connectors, Standard «Physical Contact» fiber-kontakter (LC, SC, FC, ST) Singelmodus og Multimodus.

Dette er Berget AS

Berget produserer det meste av kabel, finmekanikk, elektronikk og elektromekanisk montasje i egne produksjonslokaler på Notodden.

Vi har i en årrekke levert produkter til krevende kunder i inn og utland. Berget leverer monterte enheter bl.a. til kunder som Magseis, Kongsberg Defence & Aerospace, Nortek og Merlin.

Med bred bransjekunnskap og godt kvalifiserte medarbeidere i alle ledd, sikrer dette leveranser av produkter med riktig kvalitet til riktig tid.

Lærling Berget - Eirik

Tore Andreas Engmark