Maskinen er en 5-akse fresemaskin fra Matsuura, utstyrt med 500×500 palett.

Hensikten er å integrere maskinen med vårt Fastems-system, slik at den kan operere med 12 paletter dedikert til denne spesifikke maskinen. Dette konseptet gir oss muligheten til 24/7 produksjon, og effektiviserer produksjonsflyten betraktelig.

Vår nåværende maskinpark inkluderer allerede 3stk 5-akse fresemaskiner fra Matsuura, og når behovet for kapasitetsøkning og fornyelse oppstår, tar vi sikte på å velge det alternativet som vi er overbevist om vil levere det beste resultatet med hensyn til presisjon, kvalitet og pålitelighet. Dette er en del av vår kontinuerlige innsats for å opprettholde og forbedre produksjonsstandardene våre.


Fra venstre: Installatør fra Masentia sammen Øystein Timland avdelingsleder Finmekanisk sammen med Ingar Tesdal ansvarlig for planlegging og innkjøp på Berget ser fram til å tilby våre kunder en betydelig kapasitetsøkning i 5 akse fresing. Maskinen installeres i vårt Fastems System for 24/7 produksjon.

Under EMO 2023-messen i Hannover, foretok Inge Flaten, administrerende direktør i Berget, og Olof Karlsson, salgssjef i Masentia, en formell håndhilsen i forbindelse med signeringen av den betydningsfulle avtalen. Gjennom denne signeringen bekreftet de to lederne offisielt kjøpet og styrket samarbeidet mellom Berget og Masentia. Dette øyeblikket markerte ikke bare en forretningsavtale, men også et viktig skritt fremover for begge selskapene.