Kabel og kabelmatter

Berget Cable & Harness er tidligere kabelavdelingen til Nopro/IDEA. Vi utfører manuell og maskinell bearbeiding av ledning og kabel samt bygging av kabelmatter, fiber optiske kabler, elektromekanisk sammen-montasje og kabelkonfeksjonering. I tillegg har vi nytt utstyr for «braiding» av kabelmatter.

Vi er lokalisert  i Høgås teknologipark. Våre rundt 40 ansatte har meget god kunnskap om kabler og kontaktsystemer, har lang erfaring og er spesialister innen sine områder.

Vi er en av noen få bedrifter i Norge som er sertifisert iht. EN 9100:2018 (AS9100D).

Med vår kunnskap om produksjon av kabler i utallige utførelser, bistår vi gjerne ved valg av komponenter og prosesser.
Vi kan ta produktet fra skisse til ferdig produkt og utarbeide komplett tegningsunderlag. Trenger dere rådgivning, prototyper eller 0-serier, er vi ikke langt unna.

Så langt det er mulig benytter vi maskinell bearbeiding av enkeltledninger både for stansede og dreide terminaler. Merking av kabler er ofte en tidkrevende prosess og vi har derfor In-Line wrap-around merkemaskiner i tillegg til semi-automater. For øvrig tilbyr vi de fleste merkesystemer til sivil og militær produksjon.
Vårt nye crimp-senter kan utstyres med flere forskjellige applikatorer og er også utstyrt for blekkstrålemerking i både sort og hvit farge.

Vi har lang erfaring innen sammenstilling av kabler til både militære og sivile applikasjoner.
Hvis ønskelig kan vi også bygge kabelstammer inntil en lengde på ca. 10 meter. Så langt det er mulig testes kablene i våre testmaskiner og testdokumenter kan følge med leveransen eller oppbevares elektronisk hos oss.

Vi har i en årrekke produsert kabelmatter til sivile og militære produkter. Der det er mulig bearbeider vi ledninger og kabler på forhånd, noe som bidrar til en effektiv produksjon og lavere priser for kundene. Sammenstilling av mer komplekse kabelmatter foregår på «spikerbrett». Våre kabelmatter gjennomgår en elektrisk test der vi kommer til med tilkoplinger.

Med vår nye braiding maskin kan vi veve kabelmatter med tekstilgarn. Denne prosessen er spesielt beregnet på kabler til flyindustrien, men kan også benyttes til kabler som er i andre krevende miljøer.

Med vårt nye clean-room kan vi tilby fiber optiske kabler som Expanded Beam, Termini til MIL Circular Connectors , Standard «Physical Contact» fiber-kontakter (LC, SC, FC, ST) Singelmodus og Multimodus.

Flere av våre medarbeidere har tidligere erfaring fra el.mek. sammenstilling. Vi kan sammen med elektronikkavdelingen vår tilby den beste løsningen for deg som kunde. For kunder som ønsker å utføre dette selv, kan vi bidra med komplette lednings sett/krysskoplingssett som bidrar til kortere produksjonstid og lavere kostnad.

Tore Andreas Engmark

Avdelingsleder

TLF: 91898517
E-post: tae@berget.no