Lærling - Berget AS

Zacharias Engebretsen og Eirik Lerbrekk Skjulestad, lærlinger ved Berget AS. 

.

Har du noen gang lurt på hvordan det er å være lærling på Berget? Kanskje er du midt i søkeprosessen og leter etter din perfekte læreplass? Da bør du lese her – kanskje får du noen tips underveis, også.

Eirik Lerbrekk Skjulestad har vært automasjonslærling hos Berget siden august 2019, og har dermed fått erfart hvordan læretiden er i en bedrift som Berget.

Lærling Berget - Eirik

Eirik Lerbrekk Skjulestad

Godt læringsmiljø

I disse dager gjør han seg klar til fagprøve, men kan, imellom slagene, fortelle om sin læretid i Berget AS.

– Det har vært noen fine og lærerike år her i bedriften, og jeg er veldig glad jeg fikk muligheten. Det hele startet med at jeg ble tatt inn til intervju. Da jeg fikk tilbud om læreplass her, grep jeg sjansen.

– Miljøet er veldig godt – både faglig og sosialt. Jeg får omgås hyggelige kollegaer, og har lært utrolig masse. Arbeidshverdagen er veldig variert, noe som gjør at jeg lærer ekstra mye.

.

Her er Eiriks tips til deg som skal søke læreplass:

1. Vær hyggelig og imøtekommende!

2. Vær et ja-menneske. Dette åpner opp mange muligheter.

3. Legg ved relevante erfaringer. Slik ser læreplassen hva du tidligere har gjort.

4. Se om læreplassen er noe for deg ved å spørre om å bli utplassert en periode.

Vær med å produsere produkter i verdensklasse

Hos Berget får du være med på å produsere produkter i verdensklasse. Øystein Timland, Produksjonssjef i Berget AS, forteller om hverdagen som lærling:

– Her får du et bredt og allsidig opplæringstilbud. På Berget lager vi mange forskjellige deler, og arbeidshverdagen er variert. Du vil derfor kunne lære masse som lærling hos oss.

Øystein kan videre fortelle om samarbeidet med lærlingene.

– Samarbeidet med lærlingene har gått kjempebra. De er dyktige og har rett og slett vært eksemplariske. Nå ser vi frem til å, etter hvert, ønske nye lærlinger velkommen.

Klar oppfordring til deg som skal søke læreplass

Eirik avslutter med en klar oppfordring:

– Det er bare å søke på Berget – det er en arbeidsplass jeg kan anbefale.

Øystein legger til:

– Søk i vei! Vi tar prosessen veldig seriøst, og dersom vi har jobb tilgjengelig, ønsker vi veldig gjerne å tilby læreplass til den rette kandidaten, avslutter Øystein.

Øystein Timland