Finmaskinering

Berget produserer finmekaniske komponenter i både små og store serier. Mekanisk avdeling har 45 ansatte, en velutstyrt kontroll-lab og toppmoderne maskiner for 24/7-produksjon. Vi har en egen prototype-avdeling.

Alle deler produsert av Berget er kvalitetssikret i henhold til spesifikasjon fra våre kunder etter internasjonale standarder.

State of the art maskinpark og topp kvalifiserte CNC-operatører

Våre Ingeniører og maskinoperatører er meget godt kvalifisert personell med lang erfaring fra produksjon innen Aerospace, Forsvar, Subsea, Seismikk og medisinsk industri.

Vi utfører serieproduksjon og småserie produksjon samt prototyp produksjon.

Vår spesialitet er serieproduksjon av lav-volum produkter med årsbehov fra ca 100 til ca 20.000 stk. Ved hjelp av vårt 24/7 produksjonsanlegg produserer vi etter våre kunders prognose. Vi produserer etter estimert dagsbehov og gjør avtale om buffer / sikkerhetslager for 1-3 måneders forbruk som sikrer leveranser ved endring i vår kundes salg.

Dette gjør at vi sikrer konkurransedyktige priser levert til rett tid og i rett volum. Fra dette FMS systemet leverer vi maskinerte deler til Kongsberg Defefence & Aerospace , Kongsberg Maritime, GKN, Lockheed Martin F-35 «Norges nye kampfly», Lærdal Medical Sim-man 3G osv

Vi har vår egen service ingeniør som utfører vedlikehold etter fastsatte intervaller.

Vi maskinerer i alle materialer som:

Aluminium               Duplex
Plastlegeringer        Superduplex
Nitronic                   Inconel 718
AISI316                    Titanium
Stål

Arbeidsområde maskinpark:

Dreiing opp til Ø330mm
4 akset fresing 800x800x800mm
5 akset fresing 670x670x450mm
3 akset fresing 1800x800x500mm
Målemaskin       1200x900x600mm

Vi utfører oppmåling og dokumentasjon etter kundens ønsker. Vi dokumenterer alle mål og toleranser, samt form og beliggenhets toleranser. For å sikre robuste prosesser etter 6 sigma kjører vi trendanalyse på de mest kritiske målene. (Ref. EN 9100:2018 (AS9100D))   

Vi er med våre kunder helt fra prototypstadiet og hjelper med å løfte fram prototyper. Vi bidrar med vår kompetanse for å gjøre produktet produksjonsvennlig og gir innspill på hvordan produktet bør designes for å oppnå best mulig pris på serieproduksjons.

Våre Multi Axe maskiner (dreibenker) er utstyrt med 2 spindler og 2 verktøyholdere med roterende verktøy og utfører dreie og freseoperasjoner i samme oppspenning. Maskinene har også stangmater / gantry for innmating av materiale

Fastems produksjons selle med 5 maskineringssenter (Flexible Manufacturing System) for 24/7 produksjon.
Systemet har 67 palletter i størrelse 500×500 mm og 150 euro-palle plasser for lagring av ferdigvarer og emner til produksjonen. Største arbeidsområde er ca 800x800x800mm. I tillegg har vi 2 stk fem aksede maskinerings senter med 90 og 40 paletter som også er en del av vår 24/7 produksjons oppsett.
Her produserer vi 24 timer i døgnet til aerospace, defence, subsea, seimikk og medisinsk industri.
Våre dreibenker (Multiaxe maskiner) er utstyrt med stangmater / Gantry og delfanger for 24/7 produksjon.

Vi utfører montasje i henhold til våre kunders spesifikasjoner.

Når det er krav til ESD område for å montere inn elektronikk utføres dette på vår elektronikk avdeling.