Jens og Ingar vender tilbake til Berget

Jens og Ingar vender tilbake til Berget

Den 1. mars 2024 fikk vi tilbake to flinke karer, Jens Fjelle og Ingar Flåta, i stillingene prosess ingeniør og arbeidsleder.
Etter to år med nye erfaringer og utfordringer hos KDA (Kongsberg Defence & Aerospace) og GKN Aerospace i Kongsberg, har de vendt tilbake til sine opphav på Notodden.

«Det var veldig fin erfaring å komme seg litt ut, men etter 2 år var det et stort savn å komme tilbake til Notodden. Flere firmaer her er i stor vekst nå, og det er veldig stas. Før så var det spennende å komme over til Kongsberg, men nå har det faktisk blitt motsatt. Nå er det veldig spennende å være med på veksten på Notodden.» forteller Ingar.

Ingar og Jens har en lang historie hos Berget, som strekker seg tilbake til deres tidligere dager som maskinarbeider og operatører. Deres kjennskap til selskapets drift og prosesser har gjort dem til uvurderlige ressurser, og deres tilbakekomst blir møtt med åpne armer av kollegaer og ledelse.

Jens Fjelle og Stephen Eliassen

.

Veien videre i Berget

Ingar tar nå på seg avdelingsansvar for produksjon, i tillegg til teknisk avdeling, og planlegging av produksjoner. Jens sitt hovedmål er effektivisering og oppgradering av prosesser rundt arbeid og produksjon. «Målet er å finne måter man kan jobbe smartere, i tillegg til å sikre høy kvalitet, hurtighet i prosesser, og arbeidsflyt» sier Jens.

Begge deler også et felles ønske om å bidra til Bergets vekst. «Vi er midt i en periode med fremgang, og det skjer utrolig mye bra for Berget. Målet er derfor å bli med på å fortsette den gode trenden» forteller de begge.

.

Dette er et sted hvor alle kjenner alle

Det er flere faktorer som spilte inn på hvorfor disse gutta valgte å komme tilbake til Berget, men en stor del av det var arbeidsmiljøet. Begge understreker med at det er noe spesielt med miljøet, hvor alle kjenner alle, og alle samarbeider godt i jobbsammenheng. Hele bedriften er nå med på Optime Challange, og blir i tillegg samlet til både julebord, sommerfester og lønningspils. «Jeg vil si det er veldig bra samhold her» sier Ingar.

«Det var også slik da jeg jobbet her før. Jeg var da en del av festkomitéen til Berget. Da satt vi opp mye felles arrangementer på tvers av avdelinger gjennom hele året. Så jeg vil understreke at her på Berget er arbeidsmiljøet veldig bra.» sier Jens engasjert.

En plass som fremmer utvikling

«Hvis du viser engasjement, er frempå og spør, så har Berget masse å tilby sine ansatte.»

Jens forteller at han syns Berget er en spennende arbeidsplass, fordi det eksisterer mye kompetanse innad i selskapet. Han oppdaget fort at selv om alle har vært sitt ansvarsområde, får man fortsatt være med på alt. Man kan altså lære det meste av hele produksjonslinjen om man ønsker det.

«Berget har vært veldig greie med meg, jeg har faktisk fått mulighet til videreutdanning ved siden av jobb. Denne utdanningen er støttet av Berget.» sier Jens.

«Vi har fått muligheter til nye stillinger, og utvikle oss selv som personer. Her kan du utvikle deg både profesjonelt og som person, hvis du ønsker det.» forteller Ingar om Berget.

Vi ønsker både Jens og Ingar hjertelig velkommen tilbake til Berget, og ser frem til å jobbe videre med begge.